Menovky

štvrtok 15. októbra 2015

Recenzia: Na vine sú hviezdy-John Green

Ahojte:)

Je tu ako som sľúbila recenzia na knihu Na vine sú hviezdy .V origináli : The Faulť in Our Stars. Autorom je John Green ktorého práve táto kniha preslávila . Práve od tohto autora mám momentálne rozčítanú knihu Papierové mastá. Pokiaľ chcete recenziu napíšte:)
Ako som už spomínala v predchádzajúcom článku že táto kniha so mnou riadne zatriasla. Na vine sú hviezdy som prvíkrat videla vo filmovom spracovaní a to sa mi neskutočne páčilo pretože tam hlavnú hrdinku hrala moja srdcovka Sheylline Woodley( dopredu sa ospravdlnujem ked som to meno napísala zle) a hned som vedela
že si proste musím prečitať aj knihu.

No a teraz už prejdime k samotnej recenzii.


Príbeh je o 17 ročnej Hazel Grace Landcasterovej ktorej v 13 rokoch diagnostikovaloli rakovinu štitnej žľazy. Od tej doby musí byť pripojená na hadičký , tahať zasebou vozík s kyslíkom a brať nelacný liek Phalanxiphor ktorý ju ako tak drží pri živote.
Ked si je mama začne myslieť že trpí depresiami pošle ju do podpornej skupiny kde spozná svoju životnú lásku Augusta Watersa ktorý prekonal rakovinu a odrezali mu nohu. V podpornej skupine bol len kôli svojmu kamarátovi Isacovi ktorému kôli rakovine musia vyrezať oči z hlavy. Augustus Waters je typ chalana s ktorým by nejedna baba chcela chodiť. Hlavne vdaka jeho čiernemu humoru a krivému úsmevu v ktorom často drží nezapálenú cigaretu( má to byť akísi druh metafory). Augustus a Hazel sa do seba zamilujú a všetko bude super až na vec ktorá zmení úplne všetko a to nevyspitatelná rakovina. Viac vám už však neprezradím. Pokiaľ ste knížku ešte nečítali a táto recenzia sa vám páčila určite sa do nej pustite.Ja som počas konca knížky plakala vkuse a na konci som bola úplne nadne a trvalo my vyhrbať sa z toho . Aj tak nič neľutujem a knížku vážne odporúčam.

Hodnotenie:nezostáva mi nič iní len dať knihe 5* z 5*

Tak a to je všetko. Snád sa vám recenzia páčila a pokiaľ ste túto knihu čítali napíšte my váš názor na nu a kľudne aj vaše hodnotenie. Tak tiež mi určite píšte vaše návrhy na články a knihy ktoré by ste chceli zrecenzovať a zase nabudúce ®

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára